Joustra Herstoffering is een Social Enterprise

Om ons sociale karakter te bevestigen zijn wij vanaf heden aangesloten bij social-enterprise.nl. Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die werken aan een economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. De doelstelling en missie van Social Enterprise NL sluit naadloos aan bij ons beleid en het was daarom een logische stap lid te zijn van dit landelijke platform dat sociale ondernemers verbindt, stimuleert en ondersteunt. Met enthousiasme en trots kunnen wij, mede dankzij dit lidmaatschap, de unieke aanpak van Joustra Herstoffering verder uitbouwen en landelijk promoten. De realiteit dat er onnodig veel medemensen, met afstand tot de arbeidsmarkt, werkloos zijn èn er onnodige vernietiging van kostbaar kantoormeubilair plaatsvind, versterkt ons dagelijks in het bieden van nieuwe kansen voor mens èn meubilair! Circulaire economie, MVO en Duurzaamheid zijn prachtige doelstellingen maar vervagen snel als modetrend of zijn uitgebuit als commerciële tool terwijl het juist niets met financiële winst of omzet te maken heeft. Het hoort in de cultuur en DNA van elke organisatie ingebet te zijn zodat ook op lange termijn de duurzame en besparende resultaten zichtbaar zijn èn blijven.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij zijn er van overtuigd dat bedrijven en instellingen eenvoudig en vlot hun maatschappelijke verantwoordelijkheid handen en voeten kunnen geven: te beginnen met de persoonlijke werkplek. Een bureau- of vergaderstoel is een kapitaalgoed dat gemiddeld met 5 jaar wordt afgeschreven en vernieuwd. Deze verspilling is onnodig omdat projectmeubilair een economische levensduur kan krijgen van gemiddeld 15 jaar dankzij herstoffering. Kwaliteitsmeubelen verdienen een tweede leven waardoor u fors bespaard op budget èn milieu.

Talenten op een positieve manier te ontwikkelingen

Joustra Herstoffering denkt niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Wij zijn ervan overtuigd dat elk persoon kwaliteiten, talenten in zich heeft en die kan ontdekken, ontwikkelen en benutten. Juist daarom zetten wij bewust mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt waarvan ge(d)acht wordt dat men niet voldoende kan functioneren binnen een reguliere onderneming. Door de talenten op een positieve manier te ontwikkelingen binnen een bijpassende werkomgeving, nemen we de beperkingen weg en ontstaan er mogelijkheden. Succes verzekerd: niet alléén voor onze medewerkers maar ook voor onze opdrachtgevers. Hoe we dit doen? We nodigen u graag uit voor een rondleiding op één van onze vestigingen. Wilt u meer weten over Social Enterprices bekijk dan dit filmpje: