Social Enterprise

Een Social Enterprise (ofwel een sociale onderneming) is een bedrijf waar geld verdienen niet het hoofddoel is, maar slechts een middel om een maatschappelijk doel te realiseren.

Het sociale karakter van Joustra Herstoffering

Joustra Herstoffering heeft een overduidelijk sociaal karakter. Enerzijds door de levensduur van meubels te verlengen, anderzijds door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Om ons sociale karakter te bevestigen zijn wij vanaf mei 2015 een Social Enterprise. De doelstelling en missie van Social Enterprise NL sluit naadloos aan bij ons beleid en het was daarom een logische stap lid te zijn van dit landelijke platform dat sociale ondernemers verbindt, stimuleert en ondersteunt.

Wij denken niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder persoon kwaliteiten en talenten in zich heeft en die kan ontdekken, ontwikkelen en benutten. Juist daarom zetten wij bewust mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt waarvan ge(d)acht wordt dat men niet voldoende kan functioneren binnen een reguliere onderneming. Door de talenten op een positieve manier te ontwikkelen binnen een passende werkomgeving, nemen we de beperkingen weg en ontstaan er mogelijkheden. Succes verzekerd: niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze opdrachtgevers.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Bedrijven en instellingen kunnen eenvoudig hun maatschappelijke verantwoordelijkheid handen en voeten geven, te beginnen met de persoonlijke werkplek. Een bureaustoel of vergaderstoel heeft een gemiddelde afschrijving van 10 jaar en wordt daarna vernieuwd. Dit is onnodige verspilling, omdat projectmeubilair dankzij herstoffering en meubelonderhoud een economische levensduur kan krijgen van gemiddeld 20 jaar.

Door te kiezen voor Joustra Herstoffering zet uw onderneming ook in op social return. Door het sociale karakter helpt u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkplek en maakt u het mogelijk dat zij zich kunnen inzetten voor de maatschappij.

Bespreek de mogelijkheden

Joustra Herstoffering is gespecialiseerd in het stofferen, herstofferen en onderhouden van zakelijk meubilair. Wilt u meer weten over waarom wij een Social Enterprise zijn en / of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.